Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Удължиха с два дни примирието в Газа

Свят

Удължиха с два дни примирието в Газа

Удължиха с два дни примирието в Газа - Tribune.bg
Снимка:

Катар обяви, че е постигнал споразумение за удължаване на хуманитарното примирие в Ивицата Газа с още два дни, съобщава Би Би Си.

Говорител на "Хамас" в телефонен разговор с репортери на Ройтерс каза, че "е постигнато споразумение с нашите братя от Катар и Египет за удължаване на примирието с още два дни при същите условия като предишното четиридневно прекратяване на огъня".

В отделно интервю за катарски медии палестинската групировка също казаха, че "подготвят нови списъци на заложници".

По-рано израелските власти съобщиха, че са готови да продължат примирието, ако бойците на "Хамас" освобождават поне 10 заложници всеки ден.

При сегашното примирие един заложник е освободен от Хамас в замяна на освобождаването на трима палестинци, задържани в Израел, като досега са освободени 39 израелски заложници в замяна на 117 палестински затворници.

В неделя "Хамас" освободи 17 души, включително 4-годишно момиче с двойно израелско и американско гражданство, с което общият брой на заложниците, освободени от петък, достигна 58, включително чужденци. Израел освободи 39 тийнейджъри палестински затворници в неделя, като общият брой на палестинците, освободени по време на примирието, стана 117.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати