Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Украински Антонов Ан-12 се разби в Гърция

Свят

Украински Антонов Ан-12 се разби в Гърция

Украински Антонов Ан-12 се разби в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Самолетът е бил с 8 души на борда и вероятно е пренасял оръжие от Сърбия

Товарен самолет Антонов Ан-12 се разби близо до Палеохори, Кавала в Северна Гърция. Самолетът по всяка вероятност е бил натоварен с оръжие, а според очевидци са се чували експлозии и е бил в пламъци още преди да се разбие.

Местните власти казаха, че седем противопожарни коли са изпратени на мястото на катастрофата, но не са могли да се приближат заради продължаващите експлозии.

Според съобщения в медиите товарният самолет е пътувал от Сърбия за Йордания и е поискал разрешение за аварийно кацане на близкото летище в Кавала, но не е успял да стигне до него. Държавната телевизия ERT съобщи, че това е украински самолет с осем души на борда и че товарът му „е бил опасен“. Полицията помоли журналистите на мястото да носят маски, се добавя в съобщението.

„В името на вашата безопасност, трябва да се оттеглите. Има информация, че самолетът е превозвал боеприпаси“, казал пожарникар пред репортери на мястото на инцидента.

Експерти по взривните вещества разследват случая. Засега няма официален коментар от страна на Украйна, Сърбия или Йордания.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати