Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Украински посланик към Шолц: Обидчив лебервурст

Свят

Украински посланик към Шолц: Обидчив лебервурст

Украински посланик към Шолц: Обидчив лебервурст - Tribune.bg
Снимка:

В отговор на позицията на Олаф Шолц украинският посланик в Германия Андрий Мелник нарече канцлера „обидчив лебервурст“. Медиите масово разкритикваха Шолц и напомниха, че сега не е време за игра на гордост, а трябва да се покаже единност спрямо Русия.

След дълги колебания Олаф Шолц обяви миналата седмица, че Германия все пак ще даде тежко оръжие на Украйна. Става дума за бронирани машини „Гепард“. По-късно стана ясно, че към доставката не са включени муниции, което прави тези машини напълно непригодни за употреба.

Напълно неочаквано германският канцлер Олаф Шолц обяви в телевизионно интервю за телевизия ZDF, че на този етап не възнамерява да ходи в Украйна, защото е обиден на укранските управляващи. Причина за обидата му е отказът на Зеленски да покани президента Щанмайер.

Украйна обвинява Щайнмайер в твърде близки контакти с Путин и напълно погрешна политика спрямо Русия през последните години, която е подпомогнала нападението на Украйна. Самият Щайнмайер призна, че това е така и се извини на украинците.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати