Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Украйна оценява високо мерките на България срещу разпространението на коронавируса

Свят

Украйна оценява високо мерките на България срещу разпространението на коронавируса

Украйна оценява високо мерките на България срещу разпространението на коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

България взе добри и навременни мерки срещу разпространението на коронавируса. Ето защо се надяваме да ни позволите да използваме натрупания ви опит в борбата срещу вируса и да го приложим в нашата страна. Това гласи официално писмо от Групата за приятелство с България във Върховната Рада на Украйна, адресирано до Групата за приятелство между двете страни в българския парламент.

Украинските народни представители се обръщат с молба към колегите си от България да получат контакт с органите, които са ангажирани в страната ни с борбата с коронавируса. Така те биха могли да осъществят обмен на информация относно успешните практики в България, да получават съвети и това да бъде началото на едно ползотворно сътрудничество между двете в страни в този тежък за целия свят момент.

„Украйна е поредната държава, която оценява високо мерките на правителството, на Националния оперативен щаб и на всички органи и институции, които денонощно работят, за да се справят с кризата. Премиерът Бойко Борисов ежедневно получава признанието на държавни и правителствени ръководители на страни от целия свят за бързата реорганизация на българската индустрия и за навременността на ограничителните мерки“, посочи народният представител от ГЕРБ Маноил Манев, който е и заместник-председател на Групата за приятелство с Украйна в Народното събрание. Той напомни, че в Украйна живее голяма българска общност и за нашата държава е въпрос и на национална сигурност да помогнем на Украйна с нашия опит. „Самият факт, че писмото е адресирано до народни представители от България означава, че бихме могли да обменим информация и за законовите мерки, които се прилагат в двете страни. В днешно време именно солидарността е ключът както за справяне с пандемията, така и за ограничаване на социално-икономическите щети вследствие на кризата“, каза още Манев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати