Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Украйна поиска международна помощ заради Русия

Свят

Украйна поиска международна помощ заради Русия

Украйна поиска международна помощ заради Русия - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът прие постановление към редица организации

Украйна поиска международна помощ заради инцидента в Керченския проток. Това стана, след като Върховната Рада в Киев гласува постановление, което е до различни международни организации. Чрез него страната моли за подкрепа за задържаните в Русия украински военни.

Освен това от Киев искат да се засилят санкциите срещу Москва и да се предостави военна помощ на Украйна. Настоява се и за изпращането на наблюдатели в района на Керченския проток, съобщава ТАСС.

Постановлението е до ООН, Европейския парламент, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Парламентарната асамблея на НАТО, Организацията за демокрация и икономическо развитие (ГУАМ) и националните парламенти на страните по света.

Междувременно Руски медии разпространиха видео запис от разпита на украинските военни, които са задържани. Във видеото те признават, че са действали провокативно и не са се съобразили с предупрежденията от страна на руските военни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати