Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Урсула фон дер Лайен е под карантина

Свят

Урсула фон дер Лайен е под карантина

Снимка:

Миналият вторник тя е участвала в среща, на която е присъствал човек, за когото е установено, че е заразен с коронавирус

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен се е поставила доброволно под карантина, съобщава Ройтерс. Причината за самоналожената изолация е контактът й с човек, дал положителен тест за COVID-19 вчера.

„Бях информирана, че съм участвала в среща миналия вторник, на която е присъствал и човек, който в неделя е дал положителна проба за коронавирус”, заяви Фон дер Лайен в Twitter.

 „В съответствие с действащите разпоредби, ще се самоизолирам до утре сутринта. Направих си тест в четвъртък, който излезе отрицателен, днес също бях тествана“, пише фон дер Лайен.

Фукцииите й на пленарното заседание на ЕП, както и в колегиумa на комисарите ще се изпълняват от заместник-председателя Франс Тимерманс.

Фон дер Лайен няма да участва и в срещата на върха ЕС-Украйна, където ще бъде представлявана от върховния представител по външната политика Жозеп Борел.

Председателят на Комисията се постави под доброволна карантина, след като бе установено, че по време на визитата си в Португалия миналия вторник е била в контакт със заразен с коронавирус.

Пътувалите с нея сътрудници също са тествани. До този момент има общо 159 случая в Комисията на заразени с Covid-19.  


Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ ДА СЕ РЪКУВАШ С УБИЙЦИ Е ЛОША ИДЕЯ.
КАКТО И ДА СИ НА ЕДНА ЯХТА С ТАКИВА ;)
ТРЪМП, САМО КАТО ЧУ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРЕЩА С ПОТОМСТВЕНИЯ ДОНОСНИК КАРАКАЧАНСКА И СЕ ТРЪШНА ТЕЖКО БОЛЕН :)
И, МУ ПОЖЕЛАХА ДА УМРЕ ;)
05.10.2020 13:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още