Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев заедно с още 15 еврокомисари

Свят

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев заедно с още 15 еврокомисари

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев заедно с още 15 еврокомисари - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев заедно със своите 15 комисари, съобщи самата тя в профила си в Туитър. 

„Ние сме тук заедно, за да покажем, че подкрепата на ЕС за Украйна продължава да е силна”, написа Фон дер Лайен като подчерта, че това е четвъртото ѝ посещение в Киев от началото на руската инвазия.

Очаква се председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да пристигне утре в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, отбелязва ДПА.

Високопоставените представители на Европейския съюз осъществяват двудневната си визита в Украйна, след като украинското правителство заяви, че очаква от ЕС пътна карта за начина, по който следва да започнат официалните преговори за членство.

Присъединяването е изключително сложен процес, който включва поредица от законодателни реформи и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.

Миналото лято на Украйна бе даден статут на кандидат за членство в ЕС. Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала известен напредък в някои сфери, като например съдебните реформи. Очаква се също да бъдат обсъдени форми на краткосрочна и дългосрочна помощ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети