Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Уволниха шефа на агенция МИА след употребата на „фригидна кучка“ по адрес на Екатерина Захариева

Свят

Уволниха шефа на агенция МИА след употребата на „фригидна кучка“ по адрес на Екатерина Захариева

Снимка:

Външният ни министър определи този език като недопустим

Председателят на Надзорния съвет на Мaкeдoнcкaтa инфoрмaциoннa aгeнция (МИA) беше oтcтрaнeн от поста зaрaди вулгaрнocт и oмрaзa към Бългaрия.

Зоран Иванов беше уволнен след обидна публикация и използване на език на омразата по адрес на вицепремиера и външен министър на България Екатерина Захариева, съобщава БГНЕС.

Постът му разпали още повече искрите между двете държави, след като България наложи вето на Република Северна Македония за ЕС във вторник.

След решението на София - на 17 ноември във „Фейсбук“ Иванов написа, че българският външен министър Екатерина Захариева и бившата гръцка нейна колежка Дора Бакояни (б.р. не успява да постигне споразумение през 2008 г. в спора за името на Македония) са „фригидни кучки“, с което взриви социалната мрежа.

 Министър Захариева определи този език като недопустим и още един пример за антибългарската кампания, която тече от години в РС Македония. „Това е обида към всички жени, недопустим сексизъм“, каза тя пред Нова тв.

Българският дипломат №1 заяви, че нито един български политици, анализатор или журналист не си е позволявал обидни квалификации към народа на РС Македония.

Самият Иванов опита да се оправдае, че думите „кучка“ и „фригидна“ не са обидни квалификации. Въпреки това македонският премиер Зоран Заев и външният министър Буяр Османи тази нощ са поискали отстраняването му.

Под поста му има и редица коментари от хора, които неодобряват речника на журналиста, както и употребата на обиди.   


Коментари (16)

Да! Този акт трябва да бъде начало на борбата с омразата!
19.11.2020 15:50 / Отговор
ЕЗИКА НА ТОЗИ РУСОФИЛСКИ ПОМИЯР-ЗОРАН ИВАНОВ Е КАТО ЕЗИКА НА ДРУГ РУСОФИЛСКИ ПОМИЯР-РУМЕН РАДЕВ........ ЕЗИК НА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИТЕ..... ЕДИНИЯ ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ, ДРУГИЯ ВДИГА ЮМРУК СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЪЛГАРИ......
ВСИЧКИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ: КАПУТ!!!!
19.11.2020 15:54 / Отговор
Джедай Тотю След като го изритаха от топлото местенце и хубавата синекурна длъжност, бай Зоран се запъти към къщи, където го чакаше не „фригидна кучка“, а рунтав вълкодав с мустаци!
19.11.2020 21:50
Джедай Тотю По-късно се оказа, че вълкодавът имал и точилка!
19.11.2020 21:53
Тартаковер Досега колоритен коментар за професионалните качества на наш политик, бяхме чули само от Дебелия, който нарече председателката на българския парламент "Проста кърджалийска п-тка " (за премиера е нормално да изрече в пълен блясък определението, но аз като възпитан коментиращ си налагам автоцензура). Сега обаче оценката за друг наш политик идва отвън. Показателно !
19.11.2020 16:51 / Отговор
ДРУГ РУСОФИЛСКИ ПОМИЯР-ТАРТАКОВЕР СЕ ИЗХОДИ НА МЕТЕНОТО................ БЪЛГАРОФОБИТЕ СА ЖАЛКИ РУСКИ КУЧКИ-НАДУПЕНИ, С НАДЕЖДА ДА СЕ ВЪРНЕ ИЗГУБЕНОТО.......
19.11.2020 17:49
Аут! Т-вер е досаден комплексарски хейтър!
19.11.2020 19:03
ЧукЧук Тракторе,ти няма ли да се скриеш някъде в далечния изток? В Сибир например.
19.11.2020 19:07
Отговор Всякакви таракановер-и са готови да се изходят веднага в полза на всякакви руски, македонски или какви да е помияри, но не и да остане ...българин! Комуноидите са като педалите, предателството отдавна в ДНК-то им е навлязло!
Отделен въпрос в частен разговор между приятели какво се говори, само да не се появят "плъхове" и да записват! Представям си , в частен разговор да запишат Меркел ,или Руте, там медиите да са ги разкъсали! А при нас болшевиките, начело с Фармакът-Фигурант и Крушовишката Биволица, цялата им пледоария се базира върху...фейк!
19.11.2020 19:25
Bad Co Проблемът на макетата не е дали ще си признаят българския произход, а това ,че всякакви "капацитети"...историци,политици, професори, журналисти/като този Помияр на снимката/, трябва да си признаят че десетилетия са лъгали , и това е за да се пообогатят по някакъв начин! Дори и за всичките тези лъжи историята и обществото ще трябва да им търси някаква сметка! Затова лъжат и се усукват като за последно! Българите отдавна сме ги отсвирили тях! За хора които не те уважават, трудно е да се набираш насила! Така че проблемът си е техен! Когато излезете из този кръговрат от лъжи и манипулации, заповядайте! Мойсей ги е прекарвал четирисет години из пустинята, докато си отиде и последния роден в робство! Така и ние можем да изчака е да си отиде и последния възпитаван в лъжи! Нас не ни пречи да чакаме!
19.11.2020 19:35 / Отговор
Тартаковер Прекрасен смях ме залива, като чета дърварските коментари от "хора" в кочината . Шармантно, очарователно! В черепите им се търкалят някакви отломки от мисъл, но трудно могат да ги свържат логически. Жалко за България, да разчиташ на някакъв прогрес с такива хора, си е чист хазарт...
19.11.2020 19:55 / Отговор
. . . Какво не разбра Бе , червен чугун? Какви черепи ти се търкалят,какъв логически напън те мъчи? Жалко за България, че още такива закърнели мозъци се набират да се правят на интересни!
19.11.2020 20:44
БЪЛГАРОФОБСКО ПОМИЯРЧЕ-ТАРТАКОВЕР........................... СТИГА СИ ВЪРТЯЛ ОПАШКА.............
НЯМА ДА ТЕ ОГРЕЕ........
19.11.2020 21:16
Тартаковер Не ми се хабят неврони да отговарям на отрепки. Затова ще приложа коментара си от публикацията за Мангъров и колегите му. Поздравявам ви с Да го духате ! !! Идете веднага да си направите тест за психически отклонения. Това е моя колегиален жест на съчувствие към педали като вас.
19.11.2020 21:28
. . . Тараканчо, сега пък н "мъж" ли се направи? Недей Бе!
19.11.2020 21:39
Т-ПОМИЯРА ЯКО ЗАЦИКЛИ....................................................... ПРАЗЕН Е........ ОТ ОМРАЗАКЪМ БЪЛГАРИТЕ....... КАТО РУСНАЦИТЕ И СЪРБОМАКЕДОНЦИТЕ.......
ЖЪЛТА КНИЖКА,......... С 5 ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТА........
19.11.2020 22:21

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още