Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Атина разбиха мрежа за фалшив алкохол от България

Свят

В Атина разбиха мрежа за фалшив алкохол от България

Снимка:

Многомесечното полицейско разследване в Атина разкри, група трафиканти за фалшив алкохол от България. Тя е действала поне от юли 2020г. като са зареждали изби, магазини за напитки на едро в област Атика, в която попада и столицата Атина; на островите и в Крит, съобщава електронното издание на „То Вима“.

В операцията са участвали Отдела за организирана престъпност на Крит и Оперативната дирекция на прокуратурата за финансови престъпления в област Атика. В началото на седмицата в района на община Кропия са извършени арести. Сред задържаните са трафиканти,  водачът на групата, както и собственик на винарна в Атина. 

По време на претърсванията, извършени в къщи, складове и превозни средства, са конфискувани над 4 600 бутилки алкохолни напитки, 30 бутилки разтворители, почти 10 000 стикера, 4 превозни средства, сума от почти 40 000 евро и 485 български лева, 8 мобилни телефона, револвер, пушка, 57 патрона. В хода на операцията са взети и  химически проби от алкохолните продукти.

Според данните от разследването укритият данък и таксите съответстват на близо 49 955,58 евро. Освен това, според изявленията на компаниите на официални дистрибутори на търговските марки, нанесените им щети възлизат на 157 987,78 евро. Срещу замесените е заведено дело.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема