Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Белгия арестуван кокаин за 1,4 млрд. долара

Свят

В Белгия арестуван кокаин за 1,4 млрд. долара

В Белгия арестуван кокаин за 1,4 млрд. долара - Tribune.bg
Снимка:

Белгийската митническа служба разкри тонове кокаин на стойност близо 1,4 млрд. долара в Антверпен, след като полицията дешифрира съобщенията, изпратени от престъпни банди, съобщиха служители в понеделник, предаде АФП.

Федералната полиция проведе двугодишно разследване на организираната престъпност, което включваше обработването на 500 милиона съобщения, изпратени на устройства Sky ECC, продадени от базираната в Канада фирма Sky Global, се казва в изявление на прокуратурата в Антверпен.

От 20 февруари на пристанището в Антверпен са иззети общо 27,64 тона кокаин, включително 11 тона, намерени в контейнер през нощта срещу събота, цитира изданието БГНЕС.

Кокаинът "може да бъде пряко свързан със случая Sky ECC", заяви прокуратурата.

Главният изпълнителен директор и негов сътрудник в Sky Global бяха обвинени в САЩ през март за предполагаемо подпомагане на контрабандата на наркотици.

При разследването са заловени 48 души, арестувани в Белгия, и открити са били оръжия, полицейски униформи и 1,2 милиона евро.

Разследванията се разпространиха и в други страни, включително Франция, където в края на март бяха обвинени петима души за продажба на криптирани телефони на наркотрафиканти. "Международната контрабанда, включваща на кокаин, заема голяма част от прихванатите съобщения", се казва в изявлението. „Въз основа на тези данни десетки от 20 февруари досега са прихванати десетки пратки наркотици“, се добавя в него. Разследванията на замесените хора продължават.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати