Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Брюксел вече ваксинират и в супермаркетите

Свят

В Брюксел вече ваксинират и в супермаркетите

Снимка:

В белгийската столица здравните власти започнаха да предлагат ковид ваксини в супермаркетите и големите търговски центрове, съобщават световните агенции. Идеята е да се ускорят темповете на ваксинация, тъй като в Брюксел са имунизирани едва 64% от възрастните, което е много по-малко от останалите региони на страната.

„Не исках да се ваксинирам, но тъй като явно ще стане като във Франция, където искат ковид-сертификат за заведенията, реших да се ваксинирам“, споделят възползвалите се от нововъведението. Властите в Белгия изясняват защо жителите на столицата не отговарят на призивите им да отидат в центровете за ваксинация.

„В началото на кампанията приканвахме хората да отидат във ваксинационните центрове. Сега се опитваме да докараме, доколкото можем, ваксината при хората. Проблемът на Брюксел е много комплексен. Имаме 182 различни националности в района на столицата, има много хора с увреждания, с нисък социално-икономически стандарт и е трудно да се насочват кампаниите ни за ваксиниране“, коментира Инге Невен, отговорник за разпространението на ковид в Брюксел.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още