Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Гърция са заети 82% от леглата в интензивните отделения

Свят

В Гърция са заети 82% от леглата в интензивните отделения

В Гърция са заети 82% от леглата в интензивните отделения - Tribune.bg
Снимка:

Гръцките здравни служби и болници все още са под силен натиск от новия коронавирус, заяви министърът на здравеопазването Василис Кикилиас, предаде Keep Tlking Greece.

Говорейки пред телевизия Скай Кикилиас каза, че страната е „под ключ“ от месец и че „от общо 1 305 легла в интензивни отделения в момента са заети 1 083.

Той също така повтори, че са наети 7000 здравни служители, за да се справят със ситуацията.

Кикилиас е изразил загрижеността и тревогата на правителството и учените относно пандемията в Гърция, тъй като, както той каза, разпространението на вируса в обществото продължава да бъде високо, здравните служби са под натиск, лекарите са уморени, докато учените от цял свят говорят за трета вълна от пандемията.

Кикилиас отново подчерта, че ваксината ще бъде безопасна и ще бъде тествана от международни агенции за лекарствени препарати, като същевременно ще се предлага безплатно и няма да бъде задължителна.

За тези, които не могат да отидат във ваксинационни центрове, като хора с увреждания, Кикилиас каза, че ще бъдат създадени специални екипи, които ще отидат при тях, за да извършат ваксинация.


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети