Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Гърция ще се поддържат по-ниски цени на стоките от първа необходимост

Свят

В Гърция ще се поддържат по-ниски цени на стоките от първа необходимост

В Гърция ще се поддържат по-ниски цени на стоките от първа необходимост - Tribune.bg
Снимка:

В Гърция производители и търговци се споразумяха снощи с правителството да поддържат по-ниски цени на стоките от първа необходимост, съобщава в.Катимерини.

Министерството на развитието постигна споразумение с търговските вериги за "стабилизиране" на цените на 50 стоки от първа необходимост. Сред тях са ориз, хляб, спагети, опаковано свинско, замразена риба, пакетиран доматен сос, яйца, маргарин и др.

"Не е възможно да се постави таван на цените на стоките, но търговци и производители ще намалят печалбата си и ще направят всичко възможно поне да задържат цените на тази група стоки", коментира министър Андонис Георгиадис.

В същия момент гръцките хлебопроизводители предупреждават, че 15% от фурните в страната са пред фалит поради скъпите горива. Те настояват за намаляване на данъка върху материалите и премахване на акцизите върху горивата за производство - все мерки, които биха ги спасили от затваряне.

Срещу решението реагираха и малките квартални магазини, които не могат да поддържат по-ниски цени и очакват скоро вълна от фалити сред тях. 

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати