Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Лондон: Двама протестъри влизат в затвора, защото са блокирали трафика

Свят

В Лондон: Двама протестъри влизат в затвора, защото са блокирали трафика

В Лондон: Двама протестъри влизат в затвора, защото са блокирали трафика - Tribune.bg
Снимка:

Двама протестиращи срещу климатичните промени бяха вкарани в затвора за това, че са се покатерили на голям пътен мост над река Темза в източната част на Лондон и са причинили огромни забавяния на трафика, съобщи „Гардиън“.

40-годишният Морган Троуланд и 34-годишният Маркъс Декър са използвали алпинистка екипировка, за да изкачат моста „Кралица Елизабет II“ през октомври. Мостът беше затворен от 4:00 ч. сутринта на 17 октомври до 21:00 ч. на следващия ден, което доведе до огромни задръствания, тъй като трафикът беше принуден да използва близките тунели.

Съдия Шейн Колъри от Кралския съд в Саутенд осъди Троуланд на три години затвор, а Декър получи присъда от две години и седем месеца.

„Трябва да бъдете наказани за хаоса, който предизвикахте, за да възпрете други да ви подражават“, заяви съдията.

Той каза на двойката от протестната група „Просто спрете петрола“: „Вие вярвахте, че знаете по-добре от всички останали. С действията си доведохте до затварянето на този много важен път за 40 часа“.

Двойката, която беше призната за виновна по време на съдебен процес за причиняване на обществено безпокойство, е в ареста от 20 октомври. Полицията в Есекс съобщи, че сред засегнатите от задръстването е имало „тежко бременна жена, която се е нуждаела от спешна медицинска помощ“. Друг човек е пропуснал погребението на най-добрия си приятел, с когото са живели 35 години, а един бизнес е загубил повече от 160 000 паунда (близо 200 000 долара) от приходите си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати