Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Лос Анджелис са наредили на линейките да не карат безнадеждни пациенти

Свят

В Лос Анджелис са наредили на линейките да не карат безнадеждни пациенти

Снимка:

Пациентите често трябва да чакат часове преди леглото в болницата да се освободи

За месец случаите на коронавдирус в региона на Лос Анджелис е скочил от 400 000 на 800 000, почти всеки пети жител, който се изследва за COVID-19, получава положителни резултати, съобщи CNN, цитиран от БГНЕС.

Това доведе до прилив на пациенти с COVID-19, претоварване на болници и свиване почти до нула на капацитета на интензивните отделения в региона. В момента в окръга има повече от 7600 души, хоспитализирани с коронавирус, 21% от които са в интензивното отделение, съобщиха служители

Тъй като няма налични болнични легла, екипите на линейките в окръга получили указания да не транспортират пациенти с малък шанс за оцеляване. А пациентите, които се транспортират, често трябва да чакат часове преди леглото да се освободи.

„Болниците обявяват вътрешни бедствени положения и трябва да се отворят църковни, физкултурни салони, които да служат като болнични звена“, каза ръководителят Хилда Солис.

На всеки 15 минути от вируса умира човек, каза директорката на общественото здравеопазване на окръг Лос Анджелис Барбара Ферер.

Докато хоспитализациите скачат неудържимо като бройка, Агенцията за спешна медицинска помощ на окръг Лос Анджелис (EMS) разпорежда екипажите на линейката да не транспортират пациенти с малки шансове за оцеляване до болници и да се въздържат от използването на кислород.  


Коментари (1)

Наивно: Там не управляваха ли демократите?
05.01.2021 21:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още