Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Нидерландия: Сила, водни оръдия, коне, кучета и палки срещу протестиращите

Свят

В Нидерландия: Сила, водни оръдия, коне, кучета и палки срещу протестиращите

Снимка:

Водни оръдия, коне, кучета и палки използва полицията в Нидерландия срещу протестиращите, за да прекрати митинг против правителствените мерки срещу коронавируса.

В Амстердам и в Айндховен срещу силите на реда бяха хвърлени пиратки, а в Айндховен срещу демонстрантите беше използван и сълзотворен газ, съобщи „NL Times“

Въпреки отказа на властите да дадат разрешение за провеждане на протестите, организаторите се събраха, а напрежението ескалира бързо и полицията използва сила, за да разпръсне тълпите. Подобни сцени имаше и миналата седмица в Амстердам, припомня изданието.

В Айндховен се съобщава за десетки арестувани.  


Коментари (5)

сивата котка В ниската земя с чували за ваксини срещу бях, за да насъскват кучета срещу протестиращи. Или..?
24.01.2021 20:35 / Отговор
БГ Фен съм на демокрациятта в Нидерландия! Верно е , че са една от най-организираните социални държави, и с най-утвърдени демократични ценности! Но тръгне ли някой да наруши създадената дисциплина, мерките са доста бързи! Спомням си, когато Ердоган реши да си прави предизборен митинг в Ротердам ,какво ги сполетя! Даже и самият Ердоган взе да плаче, че в Нидерландия нямало демокрация! Аз също щях да се разплача!
24.01.2021 20:51 / Отговор
Жална майка... А мунчо риве за неговите протестъри, които нападаха с дърве, павета, бутилки, пиратки, слама и запалки мирните редици полицаи.
24.01.2021 21:29
. . . И ги замеряха с шишета пълни с урина, и с пликове блажна боя... ! Нашите полицаи наистина бяха герои! Представям си какви щеше да ги ръси Фатмакът-Фигурант, ако полицията наистина беше взела адекватни мерки!
24.01.2021 21:47
Еверест сме България е апотеоз на Демокрацията - стотици неразрешени митинги се проведоха навсякъде в страната. Стотици пъти се затвориха кръстовища без разрешение. Фигуранта на Решетников обаче говори, че имало хунта и диктатура. Истината е обаче е, че народа не припозна фатмака и ръководителите на протеста, като алтернатива и не се включи в него. Няма как Бойко да подавка оставка пред 500 души платени активисти. За смяна на Правителство си има избори... и те дойдоха. Няма място за протести вече!
25.01.2021 15:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още