Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Русия: Държавната дума одобри Мишустин за премиер

Свят

В Русия: Държавната дума одобри Мишустин за премиер

Снимка:

Държавната дума одобри предложението на президента на Русия Владимир Путин за назначаване на настоящия ръководител на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за премиер.

383 депутати гласуваха „за“, няма „против“, а 41 депутати се въздържаха.

"Колеги, решението е взето. Съгласихме се да назначим Михаил Владимирович Мишустин за министър-председател на Руската федерация", заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, съобщава БГНЕС.

Вчера Путин предложи редица изменения в Конституцията на Руската федерация. По-конкретно, той обяви прехвърлянето на Държавната дума на правото да одобрява кандидатурите на премиера и на вицепремиерите и министрите.

След подадената оставка на досегашния премиер Дмитрий Медведев, президентът на Русия представи в Държавната дума кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за министър-председател.

"Най-важното е да се премахнат бариерите пред бизнеса, да се намалят разходите. Във всички случаи предстоят съществени разговори с бизнеса", каза Мишустин на среща с депутати от фракцията "Обединена Русия" в Държавната дума. "Това са най-важните въпроси, които ще разгледам още в първите дни", добави той.

На среща с фракцията на Комунистическата партия изключи въвеждането на облекчение на данъка върху доходите на физическите лица, обещавайки целева помощ за бедните руснаци.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още