Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Санкт Петербург изобразиха Владимир Путин като Октавиан Август

Свят

В Санкт Петербург изобразиха Владимир Путин като Октавиан Август

Снимка:

Статуята е поставена пред търговски център „Европа“

В Санкт Петербург вдигнаха статуя на Владимир Путин, на която властелинът на Кремъл е изобразен като римския император Октавиан Август, съобщава PR-експертът и журналист Алексей Коломенцев във Facebook.

Статуята е поставена пред търговски център „Европа“ през лятото на 2019 г., заедно със скулптурни изображения на други императори, пише Faktor.bg.

Скулптурата на римския император Август невероятно наподобява на руския президент. Императорът стои, опирайки се с едната си ръка на щит с изображение на римска вълчица, а другата ръка е вдиганата високо във въздуха.

Въпросният търговски център е добре известна незавършена сграда в Санкт Петербург, строена от компанията Redi още през 2003 г. Проектът на търговския център е разработен от архитектурно студио 44 на Никита Явеин, но поради разногласия с клиента, тази компания се оттегля от проекта. Дълги години практически завършеният търговски център остана незавършен, тъй като компанията "Лененерго", поела да довърши проекта, не е изпълнила все още задълженията си за свързване на съоръжението към електропреносната мрежа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още