Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Швеция отвори врати първият Макдоналдс за …пчели

Свят

В Швеция отвори врати първият Макдоналдс за …пчели

В Швеция отвори врати първият Макдоналдс за …пчели - Tribune.bg
Снимка:

McHive е най-малкият Макдоналдс в света и съвсем не е подходящ за хората. Той е минимизирана реплика на Макдоналдс, досущ изглеждаща като по-големия си събрат отвън, но вместо касов апарат, фритюрник и места за сядане, в него има само редове и редове от медени пити, предназначени за пчели.

Проектът е необичайна идея на шведския Макдоналдс, пише БГНЕС. За да се намали въздействието върху околната среда, на някои места Макдоналдс започват да инсталират кошери на покривите си.

„Инициативата е стартирала на местна почва, но сега се разраства“, обясни NORD DDB, креативната агенция зад проекта. „Много се присъединяват към каузата и също започват да заменят тревата около ресторантите си с цветя и растения, които са важни за благосъстоянието на дивите пчели.“

В чест на Световния ден на пчелите (на 20 май), компанията за бързо хранене възложи на наградения шведски дизайнер Никлас Нилсон (който е работил по музикални клипове за Дейвид Боуи и Лики Ли), да създаде най-малкия в света Макдоналдс „за да посрещне “хиляди важни гости”. Той е снабден със златни арки, макдрайв гише и реклами по прозорците.

Миникошерът на Макдоналдс ще бъде продаден на търг, за да се подпомогнат благотворителните организации на Роналд Макдоналд Хаус.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати