Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ваксината на Moderna е ефикасна, потвърди Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ

Свят

Ваксината на Moderna е ефикасна, потвърди Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ

Снимка:

Ваксината на Moderna е безопасна и 95% ефикасна, съобщиха от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA), предаде Би Би Си. Данните от изпитванията отговарят на изискванията за спешна употреба. Ако ваксината бъде одобрена от Агенцията тя ще стане втората, която може да се прилага в САЩ. 

Това се случва ден, след като американците започнаха да си поставят лекарството на Pfizer-BioNTech.

За разлика от вече одобрената за използване ваксина на компаниите Pfizer и BioNTech, която трябва да се съхранява при температури под -70 градуса Целзий, експерименталната ваксина на Moderna може да се съхранява при стандартни температури на хладилник от 2 до 8 градуса по Целзий в продължение на 30 дни и може да се съхранява до 6 месеца при -20 градуса Целзий.

Подготвените от агенцията документи ще бъдат предоставени за срещата на външни експерти в четвъртък, на която ще решат дали да одобрят ваксината на Moderna за спешна употреба.Базирайки се на окуражителни открития, агенцията възнамерява да издаде разрешение за спешна употреба на ваксината още в петък, обявиха източници.Одобряването на втора ваксина би било ключов момент в борбата с пандемията от коронавирус, която отне живота на повече от 300 000 души в САЩ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още