Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ваксинираните не са освободени от ковид тест преди пътуване от България до Англия и Шотландия

Свят

Ваксинираните не са освободени от ковид тест преди пътуване от България до Англия и Шотландия

Снимка:

Повторен тест се прави на първия или втория ден след пристигането

Ваксинираните срещу COVID-19 не са освободени от тест преди пътуване от България до Англия и Шотландия, уточняват в съобщение от МВнР.

Относно получени запитвания по повод включването на България в „зеления списък“ на т. нар. светофарна система на ограниченията за пътуване до Великобритания от дипломатическото ведомство припомнят, че от 4:00 ч. на 19 юли 2021 г. отпада 10-дневната карантина при влизане от България в Англия и Шотландия, като останалите правила са в сила включително за ваксинирани срещу COVID-19 граждани.

По информация на посолството ни в Лондон от 19 юли 2021 г. преди отпътуване за Англия, българските граждани е необходимо да попълнят формуляр за локализация на пътници (PLF) - 48 часа преди пътуването, да направят ковид тест до 72 часа (3 дни) преди заминаването, както и да резервират и заплатят ковид тест за следващите 2 дни след пристигането си на Острова.

Пристигащите в Англия трябва да си направят ковид тест на първия или на втория ден, след като преминат границата.

Гражданите, за които системата „NHS Test & Trace“ информира, че са пътували с някого, който е с положителен тест за коронавирус, подлежат на самоизолация, а тези, при които тестът за ковид е положителен - на 10-дневна карантина.

Същите правила важат и за Шотландия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още