Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Външният министър на РСМ: Европейската интеграция не трябва да зависи от двустранни спорове

Свят

Външният министър на РСМ: Европейската интеграция не трябва да зависи от двустранни спорове

Външният министър на РСМ: Европейската интеграция не трябва да зависи от двустранни спорове - Tribune.bg
Снимка:

Новият македонски министър на външните работи Тимчо Муцунски заяви, че процесът на европейска интеграция не трябва да бъде "обременен с двустранни спорове", предаде БГНЕС.

"Новото правителство на Северна Македония, ръководено от премиера Християн Мицкоски, ще бъде силно фокусирано върху европейската интеграция на страната и прилагането на реформите", каза той след пристигането си на неформалната среща на министрите на външните работи на страните-членки на ЕС и представители на държавите от Западните Балкани, която се провежда в Люксембург.

Муцунски посочи, че процесът на европейска интеграция е важен за стабилността на региона.

"Ще обсъдим с колегите от страните членки какво може да направи ЕС, значението на Плана за растеж на Западните Балкани, който ще има сериозни положителни последици за региона. Вярваме, че това е един от форумите, чрез които заедно можем да ускорим напредъка на целия регион към пълноправно членство в Съюза", подчерта външният министър.

Той добави, че Скопие иска да напредне към пълноправно членство в ЕС "въз основа на ценностите и критериите, изисквани от самия ЕС".


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЕС, РС Македония
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати