Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Въоръжени откраднаха стотици рола тоалетна хартия в Хонконг

Свят

Въоръжени откраднаха стотици рола тоалетна хартия в Хонконг

Въоръжени откраднаха стотици рола тоалетна хартия в Хонконг - Tribune.bg
Снимка:

Задържали са двама от тримата обирджии и част от откраднатата стока е върната

Трима въоръжени мъже са откраднали стотици рола тоалетна хартия в Хонконг. Мъжете, които са част от банда, са нападнали доставчик на голям магазин, в момента в който той е разтоварвал стоката.

Заради коронавируса има недостиг на някои продукти в магазините в мегаполиса, макар властите да уверяват, че няма проблем с доставките на стоки. Заради епидемията от новия вирус обаче хората се запасяват с тоалетна хартия, предпазни маски и дезинфектанти. Освен това има недостиг на ориз и тестени изделия.

Супермаркетите са неспособни да зареждат количества достатъчно бързо, което предизвиква дълги опашки и празни рафтове. Властите обвиняват онлайн пространството за лъжливи слухове и паниката, която кара хората да се презапасяват.

Полицията потвърди, че шофьор на камион е бил нападнат в понеделник от трима мъже пред супермаркет в работнически район, известен с банди и организирана престъпност.

„Доставчик беше заплашен от трима мъже с ножове, които взели тоалетна хартия на стойност над 1000 хонконгски долара“, уточнява говорител на полицията пред АФП. Задържани са двама от тримата обирджии и част от откраднатата стока е върната. Третият се издирва.

Истерията в Хонконг след избухването на епидемията от коронавируса в континентален Китай, отчасти се подхранва от трагичната история на града през 2003г.

Тогава 299 жители на града умират от тежък остър респираторен синдром (ТОРС), след като огнище, започнало в континенталната част, първоначално е прикрито от Пекин.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема