Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Въпреки санкциите: САЩ издадоха виза на Лавров

Свят

Въпреки санкциите: САЩ издадоха виза на Лавров

Въпреки санкциите: САЩ издадоха виза на Лавров - Tribune.bg
Снимка:

Той ще участва в 77-ата сесия на Общото събрание на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров и членовете на руската делегация на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН (ОС на ООН) са получили днес американски визи за пътуване до Ню Йорк, където се намира централата на световната организация. Това съобщиха пред ТАСС от руското външно министерство. Това се случи, въпреки че първият дипломат на Москва е в санкционните списъци на САЩ и ЕС.

77-ата сесия на Общото събрание на ООН се открива днес. В основното събитие на високо равнище (20-26 септември) ще участват държавни, правителствени ръководители и външни министри от различни страни, информира „Фокус“.

По-рано от руското МВнР заявиха, че американската страна без причина забавя процеса на издаване на визи на членовете на руската делегация в Общото събрание на ООН, въпреки че документите са подадени предварително.

Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Сергей Лавров, както и на президента Владимир Путин, още на 25 февруари, ден след началото на руската военна инвазия в Украйна.

Тогава от ведомството написаха, че „президентът Путин и министър Лавров са пряко отговорни за не провокираното и незаконно нахлуване на Русия в Украйна, демократична и суверенна държава“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати