Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Въпреки скандалите - Тръмп води пред Байдън за изборите през 2024 г.

Свят

Въпреки скандалите - Тръмп води пред Байдън за изборите през 2024 г.

Въпреки скандалите - Тръмп води пред Байдън за изборите през 2024 г. - Tribune.bg
Снимка:

До президентските избори в САЩ остават 14 месеца, а резултатите от последните социологически проучвания показват значителни промени в обществените нагласи.

С наближаването на президентските избори през 2024 г. настоящият президент Джо Байдън изостава с 9 пункта от бившия президент Доналд Тръмп, според последното проучване на общественото мнение. Популярността на Байдън е спаднала до исторически минимум от 37%.

Преобладаващата част от демократите - 62% - вече се застъпват за алтернативен на Байдън кандидат на предстоящите избори.

Проучванията на общественото мнение сочат, че на изборите през 2024 г. е все по-вероятно да се проведе състезание между действащия президент Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп.

Подкрепата за президента Джо Байдън непрекъснато намалява. В неотдавнашно проучване, проведено от телевизия Ей Би Си и „Вашингтон пост“, Тръмп получи подкрепата на 51% от анкетираните, докато Байдън - на 42%.

Няколко фактора допринасят за намаляването на подкрепата за президента Байдън, включително опасенията за напредването на възрастта му, състоянието на националната икономика и имиграционните предизвикателства по южната граница.

Значителен дял от 74% от участниците в проучването смятат, че възрастта на Байдън го дисквалифицира от президентския пост.

Около 44% от анкетираните изразяват мнение, че икономическите условия по време на ерата на Байдън са неблагоприятни, което бележи най-ниската оценка за икономическото представяне на президента от 1986 г. насам.

Общият рейтинг на одобрение на президента Байдън остава в застой на ниво от 37%.

Мнозинството от избирателите на Демократическата партия подкрепят издигането на кандидат, различен от Байдън, на предстоящите избори, докато 54% от избирателите на Републиканската партия подкрепят кандидатурата на Доналд Тръмп.

Някои отдават нарастването на популярността на Тръмп на правните предизвикателства, пред които е изправен.

С развитието на изборния сезон тези променящи се мнения и опасения ще продължат да оформят политическия пейзаж, водещ до президентските избори през 2024 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати