Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Новогодишно: Русия връща изтрезвителите със закон

Свят

Новогодишно: Русия връща изтрезвителите със закон

Снимка:

Въпросните заведения бяха закрити през 2010г.

Държавната дума прие окончателно закон за връщане на изтрезвителите в Русия. Той влиза в сила на 1 януари за всички прекалили с алкохола.

От изтрезвителите ще имат право да представят на настанените там касова бележка за разходите, които са били направени. Тарифите ще бъдат определяни от местната власт, както и от собствениците на изтрезвители, защото ще има и частни такива. В интернет вече заваляха предложения въпросните заведения да имат звезди като в хотелите.

Преди 10 години с указ на тогавашния президент Дмитрий Медведев изтрезвителите бяха отменени.

След закриването им през 2010 г. алгоритъмът на действия на органите на реда при откриване на пиян на улицата е приблизително следният - патрулът открива пияния и трябва да го закара в най-близкото медицинско заведение или да го предаде на своевременно пристигналата кола на “Бърза помощ”.

В разгара на пандемията от коронавирус обаче болниците и линейките си имат достатъчно работа. Любителите на чашката не могат да бъдат оставени без медицинска помощ, тъй като от прекалена употреба на високоалкохолни напитки в Русия всяка година умират над 50 000 човека. 10 000 от тях - от измръзване, след като са заспали на улицата.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още