Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вашингтон забрани на членовете на комунистическата партия да влизат в САЩ

Свят

Вашингтон забрани на членовете на комунистическата партия да влизат в САЩ

Снимка:

Вашингтон реши да забрани на членовете на комунистическата партия да влизат в САЩ. Това са част от правилата на американското правителство, издадени от Службата за гражданство и имиграция, пишат медии в Китай. От ведомството обявиха, че всеки, който е или е бил член, както и ако е свързан с комунистическа партия, не може да имигрира в Америка. Агенцията заявява още, че тази политика е част от по-широк кръг закони, приети от Конгреса за справяне със заплахите за сигуността на страната.

Този ход се случва на фона на засилено напрежение между Вашингтон и Пекин, тъй като американският президент Доналд Тръмп се опита да блокира китайски приложения, включително TikTok и WeChat, позовавайки се на опасенията за сигурността на САЩ.  Китай също осъди САЩ за налагането на „варварски и груби“ санкции срещу официални лица в Хонконг след приемането на противоречиво законодателство за националната сигурност.

Изключение ще може да се направи за тези, които докажат, че са се присъединили към партията, за да получат работа, храна или други необходими неща за живота. Това правило ограничава главно членовете на Китайската комунистическа партия. Според германска компания за данни, Китайската комунистическа партия е имала около 91,91 милиона членове през 2019 г. Сред тях почти два милиона са били студенти.

Членове на комунистическата партия няма да влизат в САЩЧленове на комунистическата партия няма да влизат в САЩ

Изключение ще се прави и за хора, прекратили членството си най-малко две години преди искнето им да избягат в САЩ.  Гражданите извън САЩ, които са били членове или са свързани с комунистическата партия  трябва да прекъснат връзките си с нея пет години преди искането за имиграция.

И в двата случая консулското длъжностно лице трябва да счете, че заявителя  „не е заплаха“ за сигурността на САЩ.

В момента няма официални данни за това колко членове на китайската комунистическа партия имат разрешение за пребиваване или американско гражданство. Според американските служби обаче през 2018 г. в Щатите е имало 2,5 милиона китайски имигранти.  


Коментари (6)

В целия свят бягат от комунизма като дявол от тамян, само у нас раднювите бабикяни искат да го върнат обратно...
07.10.2020 13:54 / Отговор
Тартаковер Е, да де, ама от така написаното излиза, че на Тиквоний също ще му забранят достъп до Съединените щати. Защото той все още си е член на БКП, пази до сърцето си партийната книжка, така както пази с пистолет шкафчетата с пари и кюлчета злато. Ако му се наложи да бяга от България след тежките престъпления, корупция и съсипване на държавността, избора му трябва да е към Дубай. Той вероятно го допуска, затова не си позволява да лае срещу бившия си приятел захранващ чекмеджетата му-Черепа. Оставя тази неблагодарна задача на вярното си кученце Гешев.
07.10.2020 14:27
Не знам за партийната книжка на Бойко, но със сигурност знам, че НЕ Е бил най-младият делегат на 14 конгрес на БКП като Радев...
07.10.2020 14:54
Тартаковер Кой Радев имаш предвид ? Да не би онзи свързван с групировката ТИМ[ и подозиран в конфликт на интереси при прокарването на законодателни промени, с които се дават извънредни правомощия на шефа на Върховния административен съд, където работи съпругата му ? Той се казва Емил Радев и днес е горд евродепутат от ГЕРБ.

Нищо, че според информации от 2019 г. участвал в опит за рекет за освобождаването на арестувания в България либийски танкер БАДР срещу 4,5 милиона евро. Това са дреболии, с които Гешев не следва да се занимава.
07.10.2020 15:14 / Отговор
Не, другарю, не - твоя любим патрон Радев имам предвид - онзи със свития юмрук на площада! Не ти отърва и почваш да си баеш това, което трябва да кажеш, нали?!
07.10.2020 15:18
кесо Браво на амриканците, това е стъпка в правилната посока!
07.10.2020 18:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още