Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вътрешният министър на РСМ: Подкрепям протеста срещу българския клуб

Свят

Вътрешният министър на РСМ: Подкрепям протеста срещу българския клуб

Вътрешният министър на РСМ: Подкрепям протеста срещу българския клуб - Tribune.bg
Снимка:

Възможно е анулиране на регистрацията на дружествата

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешният протест срещу откриването на българския клуб в Охрид „Цар Борис III”, предаде БГНЕС.

По време на официалното откриване на клуба стотина души скандираха „татари”, „българи фашисти”. Част от тях хвърляха яйца и камъни срещу сградата където се намира българският клуб. На протеста имаше и югославски знамена с петолъчката от времета на диктатора Йосип Броз Тито.

„Аз разбирам протеста на гражданите. Аз лично осъждам откриването на подобен клуб в РСМ и по-специално в Охрид. Ние сме държава, която е родена при Народно-освободителна борба и тези придобивки трябва да бъдат съхранени и опазени. Само по този начин се опазва една държава. Аз и в идеологическо отношение съм привърженик на тези политики”, каза още Спасовски в телевизионно интервю за Макфакс.

Според него „трябва да се намерят необходимите механизми за санкциониране, включително и с анулиране на регистрацията на тези дружества”, за всичко, което наруава националните чувства на македонския народ.

На откриването на клуба присъстваха български дипломати, включително и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети