Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Във Великобритания студентите продължават с онлайн обучение

Свят

Във Великобритания студентите продължават с онлайн обучение

Снимка:

Изключение - за специалности с практически упражнения

Университети във Великобритания започнаха да изпращат съобщения до студентите си, че ще трябва да продължат онлайн обучението си през следващите месеци. Първоначалната информация бе, че те ще могат да се върнат в кампусите след 8 март.

Ръководството на шотландския “Сейнт Андрюс” обяви, че няма да може да осигури масово връщане на своите възпитаници до края на тази учебна година и плановете са да работи за пълно отваряне на ВУЗ-а чак през септември. Изключение ще бъде направено единствено за малък брой хора в специалности, които се нуждаят от практически упражнения, като медицина и стоматология.

“При значителните ограничения за пътуване в страната заради коронавируса нашите студенти няма как да се върнат. Дори някои от мерките да бъдат премахнати в следващите месеци, едва ли ще е в степен, която да позволява събирането на толкова много хора на едно място”, изтъква заместник-ректорът Сали Мапстон.

Университетът на Единбург, Лондонското училище по икономика и Юнивърсити колидж в Лондон също са обявили, че ще продължат само онлайн.

Заместник-министърът за висшето образование Мишел Донелан коментира, че все още няма общо решение по въпроса. Правителството ще го разисква следващата седмица и ще излезе със становище на 22 февруари.

Редица университети вече предлагат на студентите си възстановяване или намаляване на парите за наеми в общежития, които няма да използват през следващите месеци.

Таксите за обучение остават в пълен размер, въпреки петиция те също да се редуцират, тъй като университетските бази и научна литература не се ползват. В момента таксите са до 9250 паунда. Донелан уточни, че университетите имат свобода да решават какво и как да таксуват. Британските ВУЗ-ове разпуснаха студентите си в началото на декември заради коронавирусната криза.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още