Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания може да спре помощите за тези, които отказват работа повече от година

Свят

Великобритания може да спре помощите за тези, които отказват работа повече от година

Великобритания може да спре помощите за тези, които отказват работа повече от година - Tribune.bg
Снимка:

Британският премиер Риши Сунак обеща да спре социалните помощи на онези, които са годни за работа, но не са приели предложения до 12 месеца. Очертавайки плановете си за реформиране на системата за социално подпомагане, ако консерваторите спечелят следващите общи избори, Риши Сунак каза, че „подкрепата за безработица трябва да бъде предпазна мрежа и никога избор“, като обеща да гарантира, че “упоритият труд винаги е възнаграден“, пише БНР.

Премиерът заяви, че правителството му ще бъде „по-амбициозно в стремежа да помогне на хората да се върнат на работа”. Освен това се предвижда внасяне в парламента на нов законопроект за справяне с измамите с облаги, включващ конфискации и арести. 

Последните данни на Службата за национална статистика показват, че 9,4 милиона души на възраст между 16 и 64 години са били „икономически неактивни“, като над 2,8 милиона посочват като причина дългосрочно заболяване. Сунак каза, че 850 000 от тях са били отписани след пандемията от COVID-19, а половината от тези с дългосрочно заболяване са казали, че страдат от депресия, като най-висок е ръстът на тези случаи при младите хора.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати