Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания налага санкции на 5 руски банки и трима олигарси

Свят

Великобритания налага санкции на 5 руски банки и трима олигарси

Великобритания налага санкции на 5 руски банки и трима олигарси - Tribune.bg
Снимка:

Борис Джонсън обяви санкции срещу 5 руски банки, предават британските агенции. Замразяват се авоарите на Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank.

Отделно правителството на Острова налага санкции и на трима руски граждани със „значително богатство“ - Генади Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг. Парите им ще бъдат замразени, на засегнатите лица ще бъде забранено да пътуват до Великобритания и всички британски физически и юридически лица да имат право на каквито и да било отношения с тях, каза Джонсън.

„Не знаем какво ще се случи в идните дни, но трябва да се подготвим. Великобритания ще посрещне това предизвикателство със своите международни партньори. Планът на Владимир Путин за Украйна трябва да се провали и това може да стане само с обединение на западните сили“, каза още Джонсън.

Той допълни, че Обединеното кралство ще продължи да търси дипломатическо решение до последния възможен момент, но трябва да се изправи пред възможността президентът Путин да отиде по-далеч. Премиерът каза, че е дал на украинския президент Зеленски уверения за „непоколебимата подкрепа на Великобритания“.

Някои британски депутати поискаха от Джонсън да бъде по-строг към руските пари, като дори поискаха руските олигарси да бъдат изгонени от Великобритания и руските капитали да бъдат „изринати“ от Лондонското Сити.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати