Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания отдава почит след смъртта на кралица Елизабет II

Свят

Великобритания отдава почит след смъртта на кралица Елизабет II

Великобритания отдава почит след смъртта на кралица Елизабет II - Tribune.bg
Снимка:

Великобритания и светът потънаха в скръб след смъртта на кралица Елизабет II. Съболезнования пристигат от цял свят, а в следващите дни животът в Обединеното кралство ще тече по различен начин. Следват подробности за промените и протокола след кончината на най-дълго управлявалия монарх в света.

Множеството от хора пред Бъкингамския дворец не намаля през цялата нощ и въпреки проливния дъжд. Идват, за да отдадат почит на кралица Елизабет II. Ценности, уважение, смирение и преклонение са сред най-често използваните думи за Нейно Величество.

Знамената във Великобритания са свалени наполовина. В целия Лондон вече има транспаранти със снимка на Кралица Елизабет Втора. В знак на уважение редица спортни прояви и събития с развлекателен характер са отменени. Няма да стачкуват жп служителите и работещите в пощенските служби. Днес Съветът по наследяване официално ще провъзгласи новия суверен - Крал Чарлз Трети. В 11 часа местно време ще забият камбаните на емблематични места като катедралата Сейнт Пол и Замъка Уиндзор. Час по-късно в 12 на обяд почит на Кралица Елизабет II ще бъде отдадена с 96 топовни салюта - по един за всяка година от живота.

Очаква се крал Чарлз III да запише обръщение към нацията. А вечерта е предвидена служба и бдение в катедралата Сейнт Пол. Погребението на кралица Елизабет II ще бъде с държавни почести и ще се състои в рамките на 2 седмици след кончината ѝ

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети