Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания с нови паспорти – без ЕС на тях

Свят

Великобритания с нови паспорти – без ЕС на тях

Великобритания с нови паспорти – без ЕС на тях - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се преговорите между правителството и опозицията за Брекзит да продължат и уикенда

Във Великобритания започва издаването на нови паспорти, като на тяхната корица не присъстват думите Европейски съюз. Промяната е заради Брекзит, който първоначално бе планиран за края на март. Въпреки отлагането, страната пуска в обращение новите паспорти, съобщава БиБиСи.

Новите документи визуално наподобяват тези отпреди Лондон да се присъедини към ЕС. За

Говорителката на министерството на вътрешните работи каза, че „за да се използва наличната складова наличност и да се постигне най-добрата цена за данъкоплатците” паспортите, които включват думите Европейски съюз ще бъдат използвани още известно време.

„Няма да има разлика между британските граждани, независимо дали те използват паспорт, включващ думите Европейски съюз, или не. И двата дизайна ще бъдат еднакво валидни при пътуване”, казват още от министерството.

Междувременно се очаква преговорите между правителството и опозицията за Брекзит да продължат и през уикенда. Това става ясно от съобщение на „Даунинг стрийт“.

„Направихме сериозни предложения по време на разговорите тази седмица и сме готови да се стремим към промени в политическата декларация, за да постигнем споразумение, което е приемливо и за двете страни“, се посочва е официалното съобщение от кабинета на Мей.

Опозиционната партия на Лейбъристите обаче не са толкова доволни от преговорите досега.

Тереза Мей търси компромис за Брекзит, след като поиска официално отлагане до 30 юни. Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск обаче ще предложи на държавите-членки днес оферта към Великобритания за гъвкаво 12-месечно отлагане на Брекзит, за да ѝ се даде време да подготви урегулирано оттегляне.

Засега се очаква Брекзит да е на 12 април, но все още страната не е приела никакво споразумение за напускането. Междувременно на 10 април ще се проведе Европейския съвет за Брекзит.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема