Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания въвежда нови ограничения за превозвачите от 6 април 2021 година

Свят

Великобритания въвежда нови ограничения за превозвачите от 6 април 2021 година

Великобритания въвежда нови ограничения за превозвачите от 6 април 2021 година - Tribune.bg
Снимка:

Превозвачите са задължени да се карантинират в превозните си средства в рамките на 10 дни

Във връзка с разпространението на Ковид-19 Великобритания въвежда нови ограничения за всички превозвачи, влизащи на територията на страната, считано от 6 април 2021 г. Превозвачите, чийто престой на територията на Великобритания е повече от 48 часа, се задължават да извършат антигенен тест преди края на втория ден. Ако престоят им не надвишава 48 часа, то в такъв случай гражданите не е необходимо да извършват тест за COVID-19. В случай че престоят им е по-дълъг от два дни, превозвачите ще трябва да преминат и през последващо тестване на петия и на осмия ден.

Тестването за COVID-19 ще се извършва безплатно в определени за целта държавни центрове, които може да откриете на следния уеб адрес: https://www.gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations.

Превозвачите са задължени да се карантинират в превозните си средства в рамките на 10 дни, които могат да напускат само за пазаруване на хранителни продукти, кратки разходки и тоалет.

Българското посолство в Лондон обръща внимание, че при неспазване на разпоредбите ще бъдат налагани глоби в размер на 1000 британски лири.

В случай на заразяване с КОВИД-19 превозвачите ще бъдат задължени да се карантинират за своя сметка в определените за целта от британските власти хотели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети