Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания въвежда точкова система за чуждестранните работници

Свят

Великобритания въвежда точкова система за чуждестранните работници

Великобритания въвежда точкова система за чуждестранните работници - Tribune.bg
Снимка:

Новата система ще започне да функционира на 1 януари 2021 г

Обединеното кралство ще въведе нова точкова система за оценка на професионалните качества на имигрантите, чиято цел е повишаване на нивото на чуждестранна работна ръка в страната. Това се казва в изявление на правителството в Лондон, публикувано във вторник.

„Ще сложим край на свободното движение на мигранти, ще възстановим контрола над нашите граници чрез въвеждане на нова точкова имиграционна система във Великобритания“, заяви министърът на вътрешните работи Прити Пател. Тя добави, че подобна инициатива ще „привлече най-ярките и най-добрите работници от цял свят, ще стимулира икономическия растеж и напълно ще реализира потенциала на страната“.

Новата система ще започне да функционира на 1 януари 2021 година, предава БГНЕС. Кандидатите ще получават точки в зависимост от покриването на редица критерии: за оценка на уменията и квалификацията, нивото на владеене на английски език и други подобни. Отбелязва се, че системата ще осигури същия подход както за гражданите на Европейския съюз, така и за жителите на държави, които не са членки на него.

Тази реформа има за цел да опрости достъпа до страната на висококвалифицирана работна сила, като същевременно намали общия приток на мигранти. Изчислено е, че в момента около 70% от тези, които са дошли от страни от ЕС в Обединеното кралство, не отговарят на изискванията, които ще бъдат наложени на висококвалифицирани специалисти след влизането в сила на новата система, се казва още в изявлението.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети