Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вицепремиерът Екатерина Захариева е на посещение в САЩ

Свят

Вицепремиерът Екатерина Захариева е на посещение в САЩ

Снимка:

По покана на американския държавен секретар Майкъл Помпейо

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е на посещение в САЩ по покана на американския държавен секретар Майкъл Помпейо.

Захариева и Помпейо ще обсъдят на среща в понеделник въпроси от двустранен, регионален и глобален интерес, посочват от външното ведомство.

Във Вашингтон Захариева ще разговаря още със съветника на президента Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.

Програмата включва и срещи с изпълнителния вицепрезидент на Международния републикански институт Джуди Ван Рест, както и с регионалния директор за Централна и Източна Европа в Националния демократически институт Робърт Бенджамин.

В края на септември в Ню Йорк на среща с държавния секретар на Съединените щати Майк Помпейо премиерът Бойко Борисов препотвърди стратегическото партньорство между София и Вашингтон и посочи, че страната ни би оценила високо подкрепата на Вашингтон за реализацията на газовия разпределителен център на територията на България като елемент от либерализирания газов пазар на Европа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още