Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вицепремиерът Екатерина Захариева е на посещение в САЩ

Свят

Вицепремиерът Екатерина Захариева е на посещение в САЩ

Вицепремиерът Екатерина Захариева е на посещение в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

По покана на американския държавен секретар Майкъл Помпейо

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е на посещение в САЩ по покана на американския държавен секретар Майкъл Помпейо.

Захариева и Помпейо ще обсъдят на среща в понеделник въпроси от двустранен, регионален и глобален интерес, посочват от външното ведомство.

Във Вашингтон Захариева ще разговаря още със съветника на президента Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.

Програмата включва и срещи с изпълнителния вицепрезидент на Международния републикански институт Джуди Ван Рест, както и с регионалния директор за Централна и Източна Европа в Националния демократически институт Робърт Бенджамин.

В края на септември в Ню Йорк на среща с държавния секретар на Съединените щати Майк Помпейо премиерът Бойко Борисов препотвърди стратегическото партньорство между София и Вашингтон и посочи, че страната ни би оценила високо подкрепата на Вашингтон за реализацията на газовия разпределителен център на територията на България като елемент от либерализирания газов пазар на Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати