Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Австрийските власти препоръчаха да не се пътува до България

Свят

Австрийските власти препоръчаха да не се пътува до България

Снимка:

От утре, 9 юли, пристигащите от България, Румъния и Молдова трябва да показват отрицателен тест за коронавирус или да спазват 14-дневна карантина

Австрия въвежда ограничения за пристигащите от България, Румъния и Молдова заради влошаването на ситуацията с коронавируса в тези три страни. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц.

Австрийските власти регистрират ръст на броя на болните от коронавирус. През последните дни отново има по над 100 новозаразени на денонощие, както през април. Виена свързва това и с „вноса“ на инфекцията от други страни, предаде РИА „Новости“, цитирана от БГНЕС.

От утре, 9 юли, пристигащите от България, Румъния и Молдова трябва да показват отрицателен тест за коронавирус или да спазват 14-дневна карантина. По-рано австрийското външно министерство предупреди да не се посещават страните от Западните Балкани.

„Който се завръща в Австрия от тези държави, трябва да спазва 14-дневна карантина. Този, който не я спазва, извършва сериозно нарушение. То ще се наказва с глоба до 1450 евро“, заяви канцлерът.

Той също така съобщи, че от утре ще бъде удвоен контролът по границите с Унгария и Словения, особено по отношение на тези, които се завръщат от Западните Балкани.

Австрия за момента не планира да отваря границите си за трети страни, въпреки препоръките на Съвета на Европейския съюз, заяви външният министър Александър Шаленберг.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още