Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Виновен: Хънтър Байдън осъден по всички обвинения по дело за притежание на оръжие

Свят

Виновен: Хънтър Байдън осъден по всички обвинения по дело за притежание на оръжие

Виновен: Хънтър Байдън осъден по всички обвинения по дело за притежание на оръжие - Tribune.bg
Снимка:

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше признат за виновен от федерално съдебно жури в Уилмингтън, щата Делауер, по всички три обвинения срещу него за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Властите заключиха, че синът на американския президент Джо Байдън е нарушил законите, предназначени да попречат на наркозависимите да притежават огнестрелни оръжия.

Това е първият случай, при който дете на действащ американски президент е осъден за престъпление.

54-годишният Хънтър Байдън пледира невинен по обвиненията, че е излъгал за зависимостта си от наркотиците, когато е попълвал официален формуляр за закупуването на револвер "Колт Кобра", както и за незаконното притежание на огнестрелно оръжие в продължение на 11 дни.

Хънтър Байдън беше обвинен, че е излъгал за употребата на незаконни наркотици, когато е купил пистолет през 2018 г., което е престъпление.

Присъдата идва в момент, когато баща му се стреми към преизбиране, и в ден, в който президентът трябва да произнесе реч за насилието с огнестрелни оръжия.

Тя идва и по-малко от две седмици след осъждането по обвинения в бизнес измами на Доналд Тръмп, вероятния кандидат за президент на републиканците през ноември.

Съдебните заседатели заседаваха в продължение на около три часа в продължение на два дни, преди да достигнат до осъдителна присъда.

Хънтър Байдън не взе думата по време на едноседмичния процес, който се проведе в родния град на Байдън Уилмингтън, щата Делауер.

Първата дама Джил Байдън присъства на няколко дни от процеса. Президентът не присъстваше, но заяви, че двамата с Джил се „гордеят“ със сина си.

„Като президент не коментирам и няма да коментирам висящи федерални дела, но като баща изпитвам безгранична любов към сина си, доверие в него и уважение към силата му“, каза Байдън в по-ранно изявление.

Производствата, заедно с друго дело, по което Хънтър Байдън е обвинен в укриване на данъци в Калифорния, усложниха усилията на демократите да запазят фокуса на изборите върху Тръмп, първият бивш президент, който някога е бил осъден за престъпление.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати