Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вицеканцлерът на Германия заяви, че няма да дават нова военна помощ за Украйна

Свят

Вицеканцлерът на Германия заяви, че няма да дават нова военна помощ за Украйна

Вицеканцлерът на Германия заяви, че няма да дават нова военна помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Германският вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек се противопостави срещу нова военна подкрепа за Украйна. Това заяви той в интервю за вестник Rheinische Post, откъси от което бяха публикувани в събота и цитирани от други медии.

„С всичко, което правим, ние сме много внимателни да не предприемем необмислена стъпка, която може да превърне Германия в обект на атака от Русия“, каза Хабек. Според него за Украйна е трудно да разбере подобна постановка на въпроса. "В политиката обаче няма морално безупречна позиция. Винаги има съображения, продиктувани от необходимостта да се предотврати най-лошото. От това произтичат всички политически стъпки", каза министърът.

Хабек обяви намерението си следващата седмица да представи пакет от законопроекти, предназначени да намалят зависимостта на Германия от енергийните доставки от Русия чрез по-голямо използване на възобновяеми енергийни източници.

На 26 февруари германското правителство за първи път одобри доставката на оръжия за Украйна. Берлин реши да изпрати 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети „Стингер” на Киев. По-рано през деня беше съобщено, че Германия е разрешила на Холандия и Естония да изпращат в Украйна стари оръжия, произведени в Германия. На 3 март агенцията ДПА обяви плановете на ФРГ да достави на Украйна 2700 зенитни ракети "Стрела".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети