Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вицепрезидентката на Аржентина беше заплашена с пистолет

Свят

Вицепрезидентката на Аржентина беше заплашена с пистолет

Вицепрезидентката на Аржентина беше заплашена с пистолет - Tribune.bg
Снимка:

Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно снощи с пистолет от неидентифицирано лице, показват кадри от местен телевизионен канал. Тя е останала невредима и не са били произведени изстрели поради засечка на пистолета, предадоха световните агенции.

Инцидентът е станал пред дома на Киршнер в Буенос Айрес, където през последните дни се събираха стотици протестиращи, за да я подкрепят. Киршнер е бивш президент на Аржентина и в момента срещу нея има дело за корупция, извършена докато е била държавен глава.

На излъчените по телевизията кадри се вижда как мъж насочва пистолет срещу Киршнер насред тълпата. Това става, когато Киршнер излиза от колата си и е заобиколена от свои привърженици. След като е посочен от събралите се хора, нападателят бил задържан от охраната на вицепрезидентката.

Местни медии съобщиха, че нападателят може да е бразилец. Не е ясно също дали оръжието е истинско. На видео в социалните мрежи се вижда как пистолетът почти се опира до лицето на Киршнер.

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети