Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Внесоха обвинителния акт за импийчмънт на Тръмп в Сената

Свят

Внесоха обвинителния акт за импийчмънт на Тръмп в Сената

Внесоха обвинителния акт за импийчмънт на Тръмп в Сената - Tribune.bg
Снимка:

Самият процес започва след 8 февруари

Служители и конгресмени от Камарата на представителите внесоха обвинителния акт за импийчмънт срещу експрезидента Доналд Тръмп в Сената, предават световните агенции.  Той е обвинен в "подстрекаване към бунт" след щурма над Капитолия на 6 януари. 

Безпрецедентността на ситуацията се състои в това, че Тръмп е първият американски президент, срещу когото за втори път се води процес за импийчмънт.

Докато демократите в Конгреса подкрепят обвиненията срещу Тръмп, сенаторите републиканци намаляват критиката си към бившия президент и избягват да призовават за осъждането му заради щурма на Капитолия. Това се приема за ранен сигнал за влиянието, което Тръмп продължава да оказва в партията си.

Самият процес в Сената ще започне след 8 февруари. За отсрочката настоя защитата, за да може да се подготви. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

На този психопат трябва да не му се позволява да управлява държава. Хайде по- късно и един в България от Банкя, който разори, опростачи и обоклучи страната ни, да бъде разследван и съден.
26.01.2021 09:02 / Отговор
Простак от Славяново Мунчо е намерил рубли за троловете,които постват опорките на Майстора му!
26.01.2021 09:48
Глутница побеснели за власт псета Гешев се е подготвил освен за Черепа и за клиентите и фигурантите му!
Радев напълни кюлотите от страх :)
26.01.2021 09:50
до другаря "На този" Кажи, бе пед.л, ти вярваш ли си? Как ти плаща Черепа - на буква? А нищото от Славяново шари ли и той някоя и друга рубла? Инак ръси си помията, ще дойде ден да си я ближеш!
26.01.2021 10:29
Literator Може да бъде импийчнат само човек, който все още изпълнява длъжността, от която го импийчват. Всичко останало е недоразумение и антиконституционен напън на самозабравилата се Демпартия, която се държи все повече и все по-открито като Компартия, т. е. като Партията. Така че: "Води ни, Партио, води ни..." и пр., довършете си сами.
26.01.2021 10:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети