Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Водата в Канале Гранде на Венеция позеленя

Свят

Водата в Канале Гранде на Венеция позеленя

Водата в Канале Гранде на Венеция позеленя - Tribune.bg
Снимка:

Жители на Венеция информираха полицията, че след началото на традиционната регата Вогалонг водата в Канале Гранде в близост до прочутия мост Риалто е с фосфоресциращо зелен цвят, предаде Би Би Си.

Експерти анализират водата, за да разберат какво е довело до промяната на цвета ѝ. Местната полиция също разследва инцидента.

И природозащитници взеха проби от водата за анализ, като уточниха пред медиите, че тя никога не е била с такъв цвят.

Има предположения, че някой умишлено е хвърлил багрилото във водата на Канале Гранде, но това все още е само хипотеза, която трябва да бъде потвърдена.

Една от версиите за промяната на цвета е, че това може да са действия на екоактивисти. Инцидентът напомня за протестите на екологични групи, които оцветяват паметници.

Наскоро те използваха растителен въглен, за да почернят водата във фонтана Треви в Рим, призовавайки за спиране на държавните субсидии за изкопаеми горива.

Някои експерти смятат, че във водата може би са хвърлени специални водорасли, а също така не изключват това да е действие на някой художник. През почивните дни Венеция е пълна с хиляди туристи и така се привлича вниманието им.

Президентът на региона Венеция Лука Зая съобщи, че по този повод е свикана спешна среща от местните власти във Венеция, за да се установят всички възможни причини за това необичайно явление.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Венеция
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети