Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Водещи световни сайтове се сринаха

Свят

Водещи световни сайтове се сринаха

Снимка:

Проблемът най-вероятно е в облачните им услуги

Редица водещи уебсайтове и световноизвестни издания спряха работа за известно време като сред тях бяха Amazon, Reddit и Twitch.

Правителственият уебсайт на Обединеното кралство - gov.uk – също беше блокиран, както и Financial Times, Guardian и New York Times.

На страниците на засегнатите уебсайтове се показваше съобщението: „Грешка 503 Услугата не е налична“.

По данни на портала Downdetector, проблеми е имало с електронната версия на вестник The New York Times. Наблюдават се затруднения в работата на Amazon и на системата за онлайн плащания PayPal.

Според агенция Associated Press, възможната причина за проблемите вероятно е срив в работата на американския доставчик на облачни услуги Fastly.

Фирмата обаче заяви, че в момента проучва потенциалните проблеми в работата на CDN-услугите си.

Fastly е предназначен да ускори времето за зареждане на уебсайтове, предпази от атаки и да им помогне, когато трафикът е пик.

Понастоящем изглежда, че проблемите са локализирани, така че засягат само определени места в Европа и САЩ, пише Би Би Си.

Проблемите на изданията започнаха около 11:00 BST и продължиха около един час. Други засегнати уебсайтове включваха CNN и стрийминг сайтове като Twitch и Hulu. Прекъсването също засегна и услуги на Twitter като например техните емотикони, отбелязва агенцията.    


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още