Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Военен преврат в Русия става все по-възможен, прогнозира бивш автор на речите на Путин

Свят

Военен преврат в Русия става все по-възможен, прогнозира бивш автор на речите на Путин

Военен преврат в Русия става все по-възможен, прогнозира бивш автор на речите на Путин - Tribune.bg
Снимка:

Абас Галямов прогнозира, че руският президент може да отмени изборите за държавен глава през 2024 г.

Военен преврат в Русия става все по-възможен, тъй като войната в Украйна продължава. Това заяви в интервю за CNN политическият анализатор и автор на речите на руския президент Владимир Путин от 2008 до 2010 година - Абас Галямов.

„Руската икономика се влошава“, каза той. „Войната е загубена. Има все повече и повече жертви. Така че руснаците ще срещат повече трудности и ще се опитват да намерят обяснение защо това се случва, поглеждайки към политическия процес и ще си отговарят: „Е, това е така, защото страната ни се управлява от стар тиранин, стар диктатор.“

Според политолога военен преврат в Русия е възможно да се случи през следващите 12 месеца.

„След една година, когато политическата ситуация се промени, а начело на страната е един наистина мразен и непопулярен президент, когато самата война стане непопулярна, а хората трябва да проливат кръвта си - военен преврат е възможен”, добави Абас Галямов.

Русия трябва да проведе президентски избори през 2024 г., но Галямов каза, че смята, че има възможност Путин да отмени изборите пред лицето на войната.

През последните дни западните съюзници засилиха подкрепата си за Украйна, като САЩ и Германия се съгласиха да изпратят танкове във воюващата страна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети