Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Все още не е установено защо е починал Навални, не пуснаха майка му в моргата и удължиха разследването (ОБНОВЕНА)

Свят

Все още не е установено защо е починал Навални, не пуснаха майка му в моргата и удължиха разследването (ОБНОВЕНА)

Все още не е установено защо е починал Навални, не пуснаха майка му в моргата и удължиха разследването (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Разследването на смъртта на Алексей Навални е удължено, съобщили руските следователи на майката и адвокатите на покойния опозиционер, който почина при неясни обстоятелства на 16 февруари, предаде АФП.

„Не е известно колко време ще продължи. Причината за смъртта все още е неустановена. Те лъжат, играят за време и дори не го крият“, заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Майката на Алексей Навални не е била допусната до моргата в руския град Салехард, написа в социалната мрежа говорителката.

„Единият от адвокатите буквално беше избутан навън“, заяви Ярмиш и посочи, че служителите на моргата не са пожелали да отговорят на въпроса къде е тялото на Навални.

Три дни след кончината на дисидента, тялото му продължава да бъде в неизвестност. През уикенда майката на Навални, Людмила Навалная, и адвокатът му пътуваха до наказателната колония в арктическия север на Русия, където Навални беше държан от миналата година, за да намерят тялото му, но получиха противоречива информация от различни институции за местонахождението му.

Според приближените на Навални причината за противоречивата информация относно местонахождението на тялото му е, че руските власти се опитат да прикрият причината за смъртта на опозиционера.

Кремъл потвърдиха, че разследването на смъртта на Алексей Навални продължава.

„Разследването е в ход, извършват се всички необходими действия“, заяви говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков.

Той добави, че Москва смята за „абсолютно неприемливи“ поредицата от „откровено вулгарни изявления“ за смъртта на Навални.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати