Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Втора вълна заболели от COVID-19 в Сингапур

Свят

Втора вълна заболели от COVID-19 в Сингапур

Втора вълна заболели от COVID-19 в Сингапур - Tribune.bg
Снимка:

Коронавирусът достигна претъпканите работнически общежития

Само за месец броят на заразените в Сингапур е скочил от 600 на над 13 000 души, съобщава DW. Това е и втората вълна на инфекцията в града-държава, който отрано взе мерки - започна масови тестове за коронавирус, изолира заразените, проследи веригите на техните контакти и наложи карантина.

Дълго време Сингапур се смяташе за пример в битката срещу инфекцията, докато COVID-19 не достигна там, където социалната дистанция е невъзможна - в общежитията за работници от чужбина. В покрайнините на града в такива общежития живеят повече от 200 000 нископлатени надничари от Бангладеш, Индия и Китай, които са заети по строежите и в сектора на услугите. В тези общежития живеят по 12 души в едно помещение с легла на два етажа и в тях е трудно да се спазва каквато и да било дистанция.

Премиерът на страната Ли Сян Лун призна, че има проблем с чуждите работници, чието решаване обаче изисквало време. Междувременно общежитията, които приличат на отделни малки градчета, се изолират херметически от останалите райони на града. Обмисля се дори прехвърлянето на чуждите работници на туристически кораби, които в момента не пътуват. Властите уверяват, че няма да ги оставят на произвола на съдбата.

Броят на новите инфекции обаче се повишава. В неделя (26.4) са регистрирани 993 нови случая, като 888 от тях са сред чуждестранните работници.

Междувременно на хората се разрешава да излизат на улицата само поединично, а контактите с хора извън семейството се санкционират с глоба от 10 хиляди долара или 6 месеца затвор. При повторно нарушение санкцията се удвоява.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети