Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Втори ден няма връзка с българските моряци край Мариупол

Свят

Втори ден няма връзка с българските моряци край Мариупол

Втори ден няма връзка с българските моряци край Мариупол - Tribune.bg
Снимка:

Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях от 2 дни. За това алармира една от съпругите на моряците.

17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището заради военните действия в Украйна.

Близките и роднините на моряците са силно притеснени, тъй като последната информация, която излезе е, че корабът е бил под обстрел.

„Вчера никоя от нас не е чула мъжа си. Но преди това се виждаше, че са доста притеснени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви Севдалина Стоянова. Според нея провизиите на моряците свършват.

По думите й евакуация е предложена на моряците преди около десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било предложено моряците да слязат от кораба и да се качат на автобус.

„Това беше, докато се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат докато се стрелят войниците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, заяви Севделина Стоянова.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати