Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вучич: Хал хабер си нямам кой е Цветан Василев

Свят

Вучич: Хал хабер си нямам кой е Цветан Василев

Снимка:

„Хал хабер си нямам кой е Цветан Василев. Никога не съм чувал за него. Нямам понятие за кого става дума. Никой не ми е финансирал предизборната кампания. Ние от олигарси не получаваме мангизи, за разлика от други“. Това заяви сръбският президент Александър Вучич по повод на обвиненията на лидера на Нова партия Зоран Живкович, че Цветан Василев, който се укрива в Сърбия от 6-7 години, е финансирал неговата президентска кампания.

Журналистката, която зададе въпроса на Вучич, без да иска обърка името на българина, произнасяйки го като Васил Цветанов.

Сръбското издание „Директно“, цитирано от БГНЕС, припомня, че на 17 юли 2015 г. Вучич директно напада Цветан Василев, когато обвинява, че иска да открадне държавни пари в собствения си джоб като собственик на стъкларския завод в Парачин.

Тогава той казва, че заводът дължи 250 милиона динара за ток и 1,8 милиарда динара за природен газ.

„Как не го е срам бе. Цяло време го финансираме, даваме десетки милиони евро... Няма да позволя на олигарх да прибира в джобовете си държавни пари“, каза тогава Александър Вучич.

От 2014 г. Цветан Василев се намира в Сърбия и властите в Белград отказват да го екстрадират въпреки исканията на прокуратурата в София.  


Коментари (5)

Еее...! Неее..недей да лъжеш бе брате ! НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ, че ти ВЕРВАМЕ, ха, хаа...
24.10.2020 00:12 / Отговор
dfas и за тея тулупи вето
24.10.2020 00:35 / Отговор
PTKLMN При тебе психиатър,би свършил по-добра работа!
24.10.2020 12:45
Ясен Сръбския президент много добре знае кой е Цветан Василев и той е поредния политик, който е на хранилка при него и лапа от крадените пари от КТБ.
24.10.2020 20:28 / Отговор
Милен Василев е крадецът на няколко милиарда от КТБ и беглец във вашата държава. А ние докога ще го толерираме и чакаме да се върне благоволно????
26.10.2020 13:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още