Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вучич обяви бойна готовност заради арести в Косово

Свят

Вучич обяви бойна готовност заради арести в Косово

Снимка:

Най-малко петима сърби са арестувани

Сръбският президент Александър Вучич разпореди привеждането на всички части на сръбската армия в състояние на пълна бойна готовност. Поводът за това са арести в Косово, съобщава БГНЕС.

По-рано Министерството на вътрешните работи на Сърбия постави специалните полицейски части в пълна готовност. Заповедта е издадена след нападението на специалните полицейски части на косовската полиция в северната част на републиката.

Директорът на сръбската правителствена канцелария за Косово Марко Джурич съобщи, че косовските специални части с оръжие в ръка са нападнали северно Косово „с цел да заплашват и да предизвикат паника с арестите“. Той добави, че е имало изстрели.

Най-малко петима сърби са арестувани тази сутрин от косовските специални части за предполагаемо участие в организираната престъпност. Арестите са извършени във всичките четири сръбски общини в северната част на Косово. Според друга информация арестуваните до момента са шестима сръбски членове на косовската полиция – трима в Митровица, двама в Звечан и един в Зубин Поток.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема