Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вучич: С братска Русия и Путин ще говорим за Балканите и Евроазиатския регион

Свят

Вучич: С братска Русия и Путин ще говорим за Балканите и Евроазиатския регион

Вучич: С братска Русия и Путин ще говорим за Балканите и Евроазиатския регион - Tribune.bg
Снимка:

Сръбският президент благодари на Путин за доставката на руските бойни вертолети МИ-35

С президента Владимир Путин ще обсъдим ключовите въпроси като Косово, положението на Западните Балкани, положението в Европа, в Евроазиатския регион, но и в целия свят. Това каза сръбският президент Александър Вучич часове преди срещата му с Путин в Сочи днес, пише БГНЕС. Според него "за Сърбия е от изключително значение разговорът за двустранните отношения и увеличаването на търговията след подписването на споразумението с Евроазиатския съюз".

Миналата година търговският обмен между двете държави е бил 3.6 млрд.долара. Важна част от разговора между двамата ще бъде и сътрудничеството в областта на жп-мрежата в Сърбия. "Руснаците, заедно с китайците, ще построят жп-линията Нови Сад-Белград до ноември 2021 г. С тях ще построим и диспечерски център на стойност от 100 млн. евро", съобщи Вучич.

"Газта за Сърбия е от изключително значение. Ние не знаем какво ще стане в отношенията между Русия и Украина. Цялата ни страна може да бъде застрашена, ако този въпрос не бъде решен с нашите руски партньори. Без газ в Сърбия нищо няма да работи...нито една голяма компания. Да не говорим какво ще стане в домакинствата. До момента получавахме газ от Украина и Унгария", каза още Вучич и добави: "И в момента ние не може да получаваме газ от България."

Сръбският президент благодари на Путин за доставката на руските бойни вертолети МИ-35, които пристигнаха преди два дни в Сърбия. "Става въпрос за страховити и мощни машини. Фантастично оборудване. Руската страни ни ги предостави преди срока за доставка и това е допълнителен жест на приятелство и подаване на ръка преди визитата ми в Сочи", подчерта Александър Вучич.

""Шпионският въпрос приключи. Ние казахме истината. Съвестта ни е чиста и съм убеден, че ще продължим да развиваме приятелски отношения с Русия. Ще продължим да защитаваме нашата независимост навсякъде. Руснаците са наши големи пирятели. Ние вярваме в тяхното приятелство и братски отношения и това нещо сме длъжни да го съхраним", подчерта Вучич пред държавната телевизия на Сърбия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати